keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Arabianranta - uutta ja vanha?

Viime torstaina kaupunkisuunnittelulaurakunnassa oli pääasiana Arabianranta. Esittelijä, arkkitehti M. Sundman piti tavanomaisen, itselleen tunnusomaisen värikkään esittelynsä , jossa korosti hankkeen historiallisuutta. Tavoitteena on nyt systemaattisesti ja johdonmukaisesti murtaa modernismin perinnettä kaupunkisuunnittelussa. Modernsimihan merkitsi, että kaikki erotetttiin tosistaan ja sijoitettiin liikenteen varrelle, hajalleen. Nyt Arabianrannan taideteollisuuskeskuksen osaa asemakaavan muutosehdotus tuo tehtaan lähelle toimistotalon ja neljä pistetalomaista kerros- ja asuin taloa.

Sundman korosti, kuinka on palattu takaisin "kaiken yhteyteen" eli integroidaan kaupunkitilaa
toisiinsa, eri toimintoja, niin tulee elämää ja iloa! Suurin ongelma, kuten kuultiin, ovat ympäristöviranomaiset, jotka eivät pitäneet suunnitelmasta. Enin osa suunnitteluaajasta meni mainittujen viranomaisten kanssa neuvotteluun.

Ja lautakunnassa puhetta riitti, nyt hyvin myönteisessä ja kannustavassa hengessä. Puhetta pidettiin mahdollisuudesta saada alueelle lisää kerroksia, minä kysyin kivijalkakauppa -politiikasta, puhuttiin uimarannasta, portaaliasunnoista, kaikki menivät muutamassa minuutissa ja satoja ihmisiä jonottamassa lisää...

Jo tätmä osoittaa, että helsingissä kaivataan uutta otetta suunnitteluun ja rakentamiseen...!